Fila och polera

Här kommer lite tips om hur man ska fila och polera för att det ska bli rätt. Det är inga proffstips kanske så de flesta som hållit på med naglar ett tag känner nog til dem men alla som är lite nybörjare ska nog kunna få nytta av dem. ;)


Vanlig fil
En grov fil som nog de flesta känner till? Viktigt att ha en bra som är snabb och bra men inte så där kornig ni vet. ;) Jag har nog ungefär 40 såna här filar, de är jättebilliga. Kan vara bra att fila naglarna liite nån gång i veckan, det brukar jag göra. Vissa tror att det är bättre att fila, andra tror det är bättre att klippa. Jag föredrar att fila.

Såna här kan du hitta lite överallt, de billigaste finns nog på H&M. Kan även hittas på Kicks, Åhléns, Lindex, Cubus och andra affärer.

Glasfil
Är mycket skonsammare mot nageln än den vanliga filen men är inte så effektiv. Kan ändå vara ett bra köp eftersom jag tycker den iaf kan vara bra om man inte ska fila så mycket. Och den är mycket bättre för naglarna!

Är lite sällsyntare än de vanliga men Kicks har många sorter, finns även på Åhléns.

Poleringsfilar
Kan ha fler steg än 3 men jag använder 3-steg. ;) Oftast står det på dem i vilken ordning du ska använda dem. Annars ska du börja med den grövsta och avsluta med den finaste. Tar bort ridges och om man har en missfärgning som inte är alls djup kan även den gå bort. När du börjat med steg 1 måste du även fortsätta med de andra för att stänga nageln. Du kan även börja med steg 2 och sen göra steg 3. Eller bara steg 3. Alla filarna kan du använda ungefär 1 gång i månaden, nummer 2 och 3 kan du använda ungefär varannan vecka och nummer 3 ungefär 1 gång i veckan, den tar inte mycket så den kan du fila med ganska ofta. Kom ihåg att polera försiktigt, du ska inte sitta i flera minuter med samma nagel. ;)

Depend har bra såna här, H&M har också. Kicks har från sitt eget märke.

Hoppas det hjälpte någon. ;) Fråga på om ni undrar nåt.

Kommentarer

Släng gärna iväg en liten kommentar! ♥

Vem är du? ♥
Spara ditt namn?

E-mail: (bara jag som ser)

Har du en blogg?

Skriv kommentaren här:

Kom gärna tillbaka! ♥
RSS 2.0